Tobias Nilsson blir biträdande sjukhusdirektör

Tobias Nilsson tillträder som biträdande sjukhusdirektör i december.

Tobias Nilsson tillträder inom kort som den andre av Sjukhusen i västers två biträdande sjukhusdirektörer. Tobias tar över efter Magnus Karlsson, som lämnar sitt uppdrag i mitten av december. Under december kommer Tobias att tjänstgöra på halvtid och tillträder sedan på heltid i januari 2020. Tobias har arbetat inom Västra Götalandsregionen i fem år och kommer senast från Koncernkontoret, där han haft rollen som chefsstrateg med fokus på Omställningen av hälso- och sjukvården.

– Jag ser fram emot uppdraget, med ödmjukhet för det arbete som redan gjorts. För mig är det mycket viktigt att lära av tidigare processer och att ta vara på det som varit bra. Centralt för mig är också att alla medarbetare får så goda förutsättningar som möjligt att genomföra sina uppdrag, säger Tobias.

I sin roll som biträdande sjukhusdirektör kommer Tobias att fokusera på ett internt samordningsansvar för opererande specialiteter, anestesi, operation och intensivvård samt diagnostik, och de strategiska frågorna produktions- och kapacitetsstyrning, vårdutbudsstruktur och koncentration av vård.

– Det blir mycket bra att få in Tobias denna roll. Hans erfarenhet inom de stora omställningsfrågorna kommer vara till stor nytta för oss i vårt arbete med strategiskt viktiga frågor, säger Martin Rösman, sjukhusdirektör Sjukhusen i väster.

Har du frågor och funderingar?
Anslut gärna till Yammergruppen för dialog. Du loggar in på Yammer med dina VGR-uppgifter.