Anette Palle ny kommunikationschef

I mitten av augusti fick Sjukhusen i väster en ny kommunikationschef: Anette Palle. Här berättar Anette själv om var hon har arbetat tidigare, hur det är att skifta fokus till hälso- och sjukvård samt vad som väntar närmast gällande kommunikationsarbetet inom Sjukhusen i väster.

Jag har jobbat med kommunikation i ca 30 år. Jag har tillbringat många spännande och roliga år i internationella transport- och logistikbolag, varit kommunikationschef och strateg på stadsbyggnadskontoret, Göteborgs Stad, och de senaste fyra åren har jag jobbat som konsult på en kommunikationsbyrå. Jag brinner verkligen för kommunikation och jag tror starkt på den effekt den har för en verksamhet, oavsett vilken. Jag har jobbat med i princip alla aspekter av kommunikation men de senaste 20 åren har intern- och förändringskommunikation löpt som en röd tråd genom mina uppdrag.

Och nu har jag då fått förmånen och möjligheten att ta mig an utmaningen som kommunikationschef på Sjukhusen i väster. Fantastiskt roligt! Tänk att få lära känna en helt ny värld! Dessutom är det ju så att jag får lite mer än kommunikation i min stab. Folkhälsoenheten och sjukhusbiblioteket i Kungälv ingår också i min grupp. Det ska bli så spännande att få lära mig mer om dessa områden också som båda lätt kan kopplas till kommunikation.

Mina prioriteringar nu är att först och främst lära känna mina egna medarbetare och verksamheten och därefter lägga planer för hur vi genom strategiskt kommunikationsarbete kan bidra till verksamheten, och därigenom också patientens bästa. I den fas som Sjukhusen i väster befinner sig nu med omställningen i vården, FVM och andra projekt som jag ska sätta mig in i, så hoppas jag att min erfarenhet av förändringsprocesser och internkommunikation ska komma till nytta.

Det här ska bli jätteroligt men det är med stor ödmjukhet och respekt som jag ger mig in i denna nya värld och jag ser fram mot att lära känna alla er kollegor och få lära mig mycket av er.    

Sjukhusdirektör Martin Rösman kommenterar rekryteringen:

– Det känns väldigt bra att Anette har börjat hos oss. Anette har en positiv energi och gedigen erfarenhet som kommer stärka förvaltningsledningens arbete med strategisk och operativ kommunikation. Anette har snabbt tagit sitt ansvar kring de verksamhetsdelar som ingår i hennes stab, säger Martin Rösman.