Rotterdam

Nu kommer lite ”ledighetsbilder”. Vi har nämligen varit på besök i en spännande stad som jag tycker är lite underskattad – Rotterdam. Jag föddes här och bodde här tills jag var två år, men det var inte svårt att övertala mina nyfunna vänner att åka hit med mig ändå! Staden totalförstördes i princip under andra världskriget, men har sedan dess återuppbyggts. Det är en viktig europeisk hamnstad. Arkitekturen är kreativ. Det verkar som att arkitekterna fått fria händer och experimenterat lite. Det är spännande bara att promenera i staden och titta på alla olika slags byggnader. Här finns turister, men inte i lika stort ”överflöd” som i Amsterdam.

”Lilla Manhattan” där den gamla byggnaden i mitten trängs bland höghusen. Tidigare huvudkontor för Holland-Amerikalinjen, numera trendigt hotell.

De kubformade husen ligger vid The Old Harbour. Här bor det faktiskt folk:) Husen kostar motsvarande 3 milj SEK och ligger på 100 kvm. Verkar opraktiska att bo i. Det finns också ett hostel här.

Här är jag tillsammans med Cecilie, jurist från Danmark, och Anne, ambulansläkare från Tyskland. Vi kommer nog att träffas igen efter utbytesmånaden:)

Många har möjlighet att se vatten från sina hus och lägenheter.

Market Hall är ganska nybyggd,  Det är en spektakulär byggnad med lägenheter runt om i ”valvet”.

Här är jag utanför Sjömanskyrkan, där jag bodde under åren 1967-1969 (länge sen nu…)

Vi har lärt oss att cykla som holländare… överallt och gärna långa sträckor på helgerna! På söndagen cyklade vi till en plats några mil från vårt B&B där man bara kunde nå husen till fots eller cykel… eller med båt.

Som att hamna i en ”Hobbit-värld”:)

I Holland äter man gärna pannkakor med allt möjligt på. Jag provade med skinka och bacon. Man dricker med fördel en Hertog Jan till. Mm… faktiskt helt ok lunch, men jag avstod att hälla sirapen på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *