Tanken bakom VGR:s utvecklingsblogg

Det händer ständigt mycket kring verksamhetsutveckling hos Västra Götalandsregionen, mer än vad vi som är anställda är medvetna om känns det som. Denna blogg är tänkt att till en början guida målgruppen ”såna som oss själva” till vad vi i VGR gör för något, vad som händer och inte minst hur man samverkar med oss.

”Såna som oss själva”, alltså de vi vänder oss till, kan vara digitala verksamhetsutvecklare, IT-arkitekter, utvecklingsledare, eller liknande. Egentligen vem som helst som är intresserad av utveckling som sker inom offentlig sektor.

Vilket sorts innehåll kan man förvänta sig?

Till en början kommer vi återpublicera en del tjänsteutlåtanden, riktlinjer och strategier som kan vara av intresse för resten av offentliga Sverige. Dessutom blir det en del länkar till tredjepartstjänster där vi lägger upp öppen källkod, dokumentation och liknande.

Vi ska försöka få till en bra struktur med kategorier, så den som endast bryr sig om digitaliserad vård kan följa det och någon annan som hellre tar del av webbstrategi kan göra det.

4 svar på ”Tanken bakom VGR:s utvecklingsblogg”

 1. Det skulle vara intressant om du/ni beskriver vilka ni är som skriver här på bloggen (namn, titel, vart ni jobbar…)

  Hälsning
  /Leif Glaés
  IT-ansvarig K6 Skövde, SkaS

  1. Bra idé. Till och börja med är det bara jag, men när vi åtminstone är två personer som skrivit något så ska vi lägga det under ”Om bloggen”.

   Jag, Marcus, har dubbla hattar i detta sammahang. Dels jobbar jag som utvecklingsledare på Ehälsoenheten där vi strävar efter att verksamhetsutveckla vården genom digital teknik. På min andra halvtid är jag utlånad till webbförvaltningsorganisationen och specialiserar mig på sökmotor och webbanalys.

 2. Jag skulle gärna bli inbjuden till Gooogle+gruppen 🙂 Jag vart så ivrig att jag nästan inte hann läsa texten ovan! Överskådligt om sökstrategin förresten (när jag klickade på länken).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *