AI-projektet: Prototyp på app för smartklocka

Prototyper är fantastiska skapelser! De gör att man kan höja diskussionen om en idé till en högre nivå av konkretisering. Man kan skicka ut dem och be om återkoppling, tidigt inse misstag i designen och mycket mer.

Jag gillar dessutom att gerillatesta de prototyper jag tar fram. Det innebär att man ger sig ut i verkligheten och låter verkliga användare provköra prototypen medan jag observerar dem. En bra sak är att be dem tänka högt, då ska man ha pennan i högsta hugg för att samla in kvalitativa data om upplevelsen.

Visa upp en slutprodukt så folk förstår vad man ska uppnå

Mitt och Lars AI-projekt är minst sagt utforskande då det handlar om en förstudie. Så nu har jag designat en prototyp som går att klicka igenom. Vi får se hur den kommer till användning inom projektet, men den klargör förhoppningsvis hur en slutprodukt kan se ut. Åtminstone är det tydligare än att säga att vi gräver i NLP och djuplärande algoritmer för självtriagering 😁

En klickbar prototyp finns på Invision ›

Personalised medicine

Nedan är bilder på hur en sådan app kan tänkas se ut. Tänk dig tillgängligheten till vården om du i din mobil, platta eller klocka omgående kan få personlig hälsorådgivning utan att invänta en människa i andra änden.

Egentligen ska det inte ens behövas någon internetuppkoppling för de mer vanliga råden. Det som behövs då är att vi har förpackat lärdomar från all tillgänglig data vi har i vården till en machine learning-modell. Den modellen skulle kunna ligga i din pryl så du inte behöver kunna röra dig ur radioskugga.

I de fall AI:n i prylen inte tycker att den hittar en tillräckligt bra matchning mellan din hälsoberättelse och modellen kan den föreslå att du försöker hitta en internetuppkoppling, men med reservplanen att i nödsituationer vara helt öppen om vad den tror och hur pass säker/osäker den är att det stämmer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.