Föreläsningar om AI-teknik i hälso- och sjukvård

Del 2 i bloggserien för uppdraget Swelife 😍 AI. En del i uppdraget handlar om att föreläsa, inspirera och visa på realistiska förväntningar gällande AI. Jag och Lars inledde året med att berätta om förra årets förstudie och det genomslag den fick.

Innovationsdagen 2019 på Sahlgrenska

Det var en halvdag med föreläsningar om de innovationsprojekt som Västra Götalandsregionens innovationsfond sponsrat med projektmedel. Andra som föreläste på liknande tema var Fredrik Hansson från Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) som byggt en robot (RPA, robotic process automation) som automatiserar bort manuella sysslor för vårdpersonalen.

Spellista för Innovationsdagen på Youtube ›

HealthTech Arena: temakväll om AI i vården, 21:a februari, på Lindholmen i Göteborg

HealthTech Arena - temakväll om AI i sjukvården
HealthTech Arena – temakväll om AI i sjukvården

Torsdag nästa vecka ska jag (Marcus) föreläsa om AI:s potential och utmaningar i hälso- och sjukvård i gruppen HealthTech Arena. Det blir på Lindholmen i Göteborg och nu en vecka innan har de lyckats fixa en lite större lokal för att några fler ska kunna komma. Utöver mig blir det två företag, Tenfifty och Annotell, som presenterar sitt arbete, Anna Pors Nielsen från Köpenhamns universitet, samt Hanna Svensson om varför datahantering är viktigt för patienter.

Vill du komma så anmäl dig snabbast möjligt till swk@healthtecharena.se

Mer om evenemanget ›

Lärpass under RegLab, 28 mars, i Västerås – Hur svårt kan det vara med AI?

Inbjudan:
”Utvecklingen av, och intresset för AI accelererar. Men vad är det, och hur funkar det? Välkommen till en workshop som ger en handfast introduktion till vad AI är och vilka delar som ingår. Utan att behöva vara utvecklare eller ha några förkunskaper lär du dig machine learning för att med hjälp av data förutspå saker”

Planen är att ha ett självstudiematerial där man går från nollställd på programmering och AI, men efteråt har en lättare grundförståelse, testat att skriva tio rader och gjort sin första machine learning. Är deltagaren en bättre beställare av ett AI-projekt efteråt har vi lyckats!

Mer om RegLab ›

Fler engagemang kommer utannonseras under våren. Bland annat blir det nog en presentation som diskussionsstartare på ett forum som Karolinska har, det vill säga i Stockholm. Vi är dock väldigt öppna för att besöka andra platser än enbart landets största städer…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *