Variation i webbstatistik ger agerbara insikter

Webbstatistik kan ge direkta insikter när man ser över tid för att se variation i vad användaren besöker. På Västra Götalandsregionens nya intranät har vi än så länge sett två tydliga variationer i statistiken.

I januari såg vi i statistiken i Matomo, som är vårt webbstatistikverktyg, att lönesamtal och utvecklingssamtal var mest besökta. Det är då användaren vill förbereda sig för sitt lönesamtal. En enkel sak vi gjorde då var att lägga till sidorna lönesamtal och utvecklingssamtal direkt under rubriken lön och ersättningar under min anställning.

Skärmdump på Västra Götalandsregionens intranät över menyfliken min anställning.

Dags att bestämma sin semester

Nu när vi börjar närma oss sommaren och semester så åkte semester upp som den mest besökta sidan följt av föräldraledighet. Det är inget konstigt utan fullt logiskt och självklart. Men tittar man inte över tid och jämför vecko- eller månadsvis så missar man dessa enkla insikterna. Vi gjorde samma sak som med lönesamtal och utvecklingssamtal. Lade dem direkt under rubriken arbetstid och ledighet under min anställning.

Skärmdump på VGR:s intranät som visar menyfliken min anställning

Med att följa webbstatistik över tid kan man få enkla insikter som man snabbt kan agera på. Detsamma gäller såklart för sökstatistik :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *