Industrial Remix to Save Lives #hackthecrisis

Uppdatering 5:e april – se slutresultatet av hacket

Uppmuntra inhemsk produktion

Jag och en till VGR-kollega, Filip Dalväg, är under helgen med i ett lag som tänkt bygga en “marknadsplats” där företag som har ledig kapacitet kan berätta vad de kan hjälpa till med. Tänk Volvo Trucks som nu börjar bygga visir istället.
Men också att vården är öppen med sin efterfrågan på medicintekniska prylar, engångsartiklar, etc.

En konkretare variant än alla regioners/sjukhus webbsidor och mejladresser för de som “vill hjälpa till” men som bevisligen inte får svar om det de erbjuder har fel tajming.

Jag och chefen var förbi kriskontoret i fredags. Bollade bland annat lite med vår stabs direktör om hur vi vägleder den inhemska industrin att kunna ställa om till produktion som passar oss, vår förväntan, våra regelverk, etc.

Svaret var ungefär, i mina ord: “skitbra om ni reder i det, vi räddar liv här och nu”. Så det är ungefär det laget gör under hackthecrisis.se

Hur tänker du kring den idén? Vad har vi missat? Vad kan bli bättre eller smartare?
Skriv gärna en kommentar!

Elevator pitch

Our increasingly strained health care system is scrambling to find resources
while large segments of industry, logistics and supply chain have come to a complete halt.

This calls for an Industrial Remix to Save Lives!

Creating a win-win situation where underutilized industrial resources are repurposed to meet short term life-saving needs of the health care sector.

5 svar på ”Industrial Remix to Save Lives #hackthecrisis”

 1. Kanske inte hjälper så mycket men våra kartläggningar visar techföretag i olika ecosystem: https://www.investingothenburg.com/target-industries/ict

  Tänk exempelvis att en AR/VR lösning som används i en sektor idag skulle kunna göra nytta i en annan. Om AR-lösningen underlättar montering eller underhåll på exempelvis ett fordon gör att det är lättare att göra motsvarande på en MedTech-produkt gör det nytta.
  Vi kan även läsa att sjukvården störs av cyberattacker. EN av kartläggningarna är just inriktad på cybersecurity.

  1. Tack Erik för dina tips! Vi får se hur mottagandet är av vår prototyp och vilken riktning den tar framåt, men ska definitivt tugga mig igenom era kartläggningar under veckan för att få lite perspektiv.

 2. snyggt! vet inte om ni redan har det inbyggt, men tänker att även leverantörerna behöver andra underleverantörer om de ställer om sin produktion, så de behöver också kunna efterfråga material och annat på marknadsplatsen, så hela kedjan täcks upp.

  1. Bra poäng! Det framgår inte så tydligt av prototypen eller skisserna, men det finns med i tanken. Som någon i teamet uttryckte det under helgen ”man borde kunna berätta att man är grym att fräsa i titan, har material, men inte kan erbjuda en komplett lösning”.
   Så ja, någon form av listning av ”förmågor” behöver finnas med, utan att störa den stressade beställaren som bara vill se det som kan levereras samma vecka.

   Helgens slutresultat finns här:
   https://vgrblogg.se/utveckling/2020/04/05/prototyp-industrial-remix-to-save-lives/

 3. Hej! Jag tycker att detta verkar vara en kanongrej! Hojta till om ni behöver ngn som korrläser eller producerar text. Sitter också på VGR i Regionens hus Gbg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *