Analys av vaccinationssidorna på vgregion.se

Det är som bekant en ökad smittspridning i samhället. Sedan december har personer 50 år och äldre möjlighet att ta en tredje dos. Från januari får också personer som är 18 och äldre ta en tredje dos. Hur påverkar detta trafiken och konverteringarna på vaccinsidorna på vgregion.se?

Här följer en analys om vgregion.se/vaccintider sedan november.

Trafik till vgregion.se/vaccintider

Trafiken till webbplatsen har ökat successivt, speciellt i december och framåt. Från december fick som sagt personer som är 50 år och äldre ta en tredje dos, närmare bestämt från 27 december. Den dagen kan det noteras en liten uppgång i trafiken.

Ännu tydligare uppgång är det 10 januari då personer 18 år och äldre fick börja ta sin tredje dos. Uppgången höll i sig i ungefär fyra dagar. Sedan har volymen gått tillbaka till samma nivå som innan 10 januari.

Hur ser det då ut för konverteringar under samma period? Konverteringar definieras som klick på länkar som leder till mottagningar som erbjuder vaccination.

Trafik per dag till vgregion.se/vaccintider sedan november
Trafik per vecka till vgregion.se/vaccintider sedan november.

Konverteringar på vgregion.se/vaccintider

Det är en liknande trend för konverteringar som successivt har ökat sedan november. För de specifika datumen 27 december och 10 januari går det att notera en uppgång i antal konverteringar, speciellt 10 januari. Det korrelerar väl med ökningen av trafiken.

Både antal konverteringar och andelen konverteringar har ökat sedan november. Det viill säga att andelen användare som har klickat sig vidare har ökat. Ungefär 6 av 10 användare klickar sig vidare.

Den här trenden kan bero på att nu kan alla som är 18 år eller äldre ta sin tredje dos. Trenden kan eventuellt hålla i sig framöver. Faktorerna som kommer påverka trenden framöver är hur många som väljer att ta sin tredje dos och hur många som kan göra det samtidigt när det har gått fem månader från andra dosen.

Konverteringar per dag på vgregion.se/vaccintider sedan november.
Konverteringar per vecka på vgregion.se/vaccintider sedan november.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.