94% fler konverteringar på provtagningssidor för covid-19

Det är en ökad smittspridning av covid-19 i samhället. Hur påverkar det trafiken till webbsidorna om provtagning vgregion.se/pcr-test?

Här följer en kort analys av trafiken till vgregion.se/pcr-test för januari månad.

Trafik till vgregion.se/pcr-test

Under januari har trafiken ökat successivt med en toppnotering 17 januari med ungefär 39 000 besök. Jämför man januari så här långt med december så är det en 50% ökning.

Trafik per dag till vgregion.se/pcr-test under januari.
Trafik per månad till vgregion.se/pcr-test sedan februari 2021.

Konverteringar på vgregion.se/pcr-test

Konverteringarna har också ökat under januari . En konvertering definieras som ett klick som leder till en mottagning som erbjuder lediga tider för provtagning.

Den 17 januari var det flest konverteringar, ungefär 30 000. Andelen som klickade sig vidare till en mottagning under januari är ungefär 60%, alltså 6 av 10 användare. Det brukar vara runt 6 av 10 användare som klickar sig vidare till en mottagning så andelsmässigt är det ingen ökning.

Däremot är den totala volymen större i januari än tidigare månader.

Konverteringar per dag på vgregion.se/pcr-test under januari.
Konverteringar per månad sedan februari månad 2021.

Ökad trafik från narhalsan.se

Trafik och konverteringar från narhalsan.se har ökat markant under januari. Den 5 januari ändrades kommunikationen på startsidan på narhalsan.se till att länka direkt till vgregion.se/pcr-test/. Efter 5 januari går det att se en ökning av trafiken.

Ändringen skedde efter användartester där det kom fram att VGR skickade vidare användare till 1177 istället för vgregion.se/pcr-test/, vilket gjorde att användaren hamnade i en loop.

Konverteringar till 1177 från narhalsan.se per dag under januari.

Dessa siffror följer väl den ökade smittspridningen i samhället. Människor vill på grund av den ökade smittspridningen testa sig i större utsträckning än tidigare. Det är troligtvis orsaken till den ökade trafiken och konverteringarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.