Nytt utseende på VGRs sökfunktion

Igår släppte vi till sist den efterlängtade uppfräschningen av vår sökfunktion Hitta. Likheterna med föregångaren är nästan svåra att hitta. Nu funkar den äntligen i mindre prylar än en skrivbordsdator, det är lite mer färg på upplevelsen, detaljer som avstånd mellan träffar och mycket mer har fått mer omsorg än någonsin tidigare.

Nu letar vi buggar – vill du hjälpa till?

Som alltid när man sjösätter en ny IT-lösning så kommer det finnas saker att fixa. Hjälp gärna till! Gå till hitta.vgregion.se och när du hittar dumheter så klicka på länken ”Synpunkter” och rapportera dem, eller så kan du förstås höra av dig här på bloggen eller kontakta mig direkt på marcus.osterberg (a) vgregion.se

Saker vi redan upptäckt är bland annat:

  1. Inte alltid ikonerna laddas in korrekt i Chrome.
  2. Vi instruerar dessvärre webbläsarna att inte kunna zooma.
  3. Något bekymmer med ”Spara sökning” som länk (Javascript-issue, PA).
  4. Vid borttagande av sparad sökning så måste man manuellt ladda om sidan (JS inaktiverat? PA)

Efter att vi fixat buggarna ska jag också följa upp hur väl systemet lever upp mot sin prestandabudget. Men det ser riktigt lovande ut, 86 av 100 är det lägsta betyget i Google Pagespeed jag hittat när jag gjort stickprov.

Nästa version, 2.1?

Ingen rast, ingen ro – vi har planer för vad nästa version ska innehålla. Den variant som visas upp för allmänheten kommer få en tredje flik där vi sorterar ut träffar på olika delar av vår organisation. Det kommer alltså gå att söka reda på kontaktuppgifter på en viss avdelning, en enhet eller vad som helst som finns i vår organisationskatalog Katalog i Väst (KiV). På den interna versionen har vi tänkt att börja visa upp bilder på de anställda som har sådana, men också vad deras Skype-status är. Det ska bli ett mer aktivt och användbart sökresultat.

Dessutom kommer vår query completion (QC) att komma tillbaka. Den stängdes av i somras på grund av prestandaproblem. En QC är det där som dyker upp under tiden du formulerar din sökfråga, som ger dig tips på sökord eller rent utav börjar tipsa om genvägar direkt till vanligt efterfrågat material.

Sist men inte minst kommer vi ta ett nytag kring hur vi samlar in statistik om hur sökfunktionen används. Vi har redan utmärkt statistik i form av Kibana för sökordsanalys, men vi vill också förbättra insynen i hur gränssnittet som sådant används, som ifall filter används, hur vanligt det är att man tittar på mer än en flik, med mera.

Nästa större uppdatering är planerad till 6:e maj, hoppas vi hinner med en hel del tills dess så jag har anledning att återkomma.

Ett svar på ”Nytt utseende på VGRs sökfunktion”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *